lorna

Alla inlägg under maj 2012

Av lorna hanell - 14 maj 2012 18:18

kväll  blev det i Fredags för kl va satt på 5 lördag morgon. Jag skulle följa med till Sommenbygdens bruksa för det va flera av team Ingela som skulle tävla. For till Ingela så jag va där 10 minuter för tidigt. Det KAN vara den troliga orsaken till att vi va i tid till Söderköping där vi hoppade in i Nancys bil och for vidare till macken vid Norsholm. Där va Lotta och Adelia redan på plats och hade redan hunnit fika    . Även Anna samanslöt där.Sedan bar det av och jag tror Adelia va lite chockad över att Nancy körde om henne    Lotta verkade vara livrädd om man ska tyda hennes ansiktsutryck när vi for förbi. Väl framme så hade dom nästan 1 timme på sig innan start. Vi fikade lite och sedan blev det uppvärmning och träning. En kanon dag blev det och jag är SÅÅÅ glad för allas skull. Jag är ju en riktig lipsill så det är svårt att hålla tillbaka tårarna när det går så skit bra som det gjorde. Nancy tävlade med Mattis och hon är en härlig hund med will to please. Missade något moment men fick fina poäng i dom övriga. Ingela och Viska gick kanon som vanligt. Vann sin klass. Ingela och Skoj gick ännu bättre !!!!2 nior och retsen tior. En nolla men fick ändå 186 poäng. Hört att skoja varit 15 procent säker på rutan nu ett tag   ELLER HUR!!!!!!!! Jätte fin !!! Så Bancan och matte Adelia. Ja ni som följt min blogg vet säkert att det är den ända Rottisen som jag helhjärtat verkligen älskar, hon är en störtskön hund och sååååå rar. Hon blev Champinjon !!!!  Tror ärligt att matte va lite chockad. Efter viss övertalning så såg jag och Ingela till att Bancan fick en Big Mac meny på vägen hem . Så va då min favvo nr 2 också med. Bästa Zebban   . Han och matte Lotta gjorde också ett fint program.Räckte inte riktigt hela vägen idag men det kommer snart. Han är min favvo Flatt (ja efter Bonanza förstås) Anna och näva gjorde också fin tävling. Ja helt enkelt en kanondag i glada vänner lag. Väl hemma kan man väl säga att jag va LITE seg. Inte vanligt att jag kliver upp mitt i natten. Men det va helt klart värt det. Grattis allihopa för jätte fina program.  

Söndag va det Katla kurs. Ja herregud va ska man säga !!??   Katla visade i alla fall att hon kan lägga sig ner, I VARJE MOMEMT !!!!!!! Alltså inte önskvärt MEN hon gjorde apporteringen jätte fint!! Ibland kan man verkligen fundera på om deras hjärnor bara fungerar ibland. Vi säger i och försej på skoj att Katlas kontor inte är bemannat jämt.När hon bara glor flådumt så säger vi att personalen är på semester   .

Måndag skulle jag vara på linskliniken men avbokade och styrde färden mot ST Anna och Sussie. Vilket OTROLIGT vacker ställe dom bor på. (glömde GIVETVIS kameran hemma   )  Helt i min smak, en bra bit ut i spenaten och huset låg på en halvö. Vi körde igenom klasserna.Körde 1an med Harriet och blev superglad att hon återfått minnet och vet nu hur man gör på kommandot LIGG. Hoppas hon kommer ihåg det när vi ska tävla också. Är nöjd med henne och lite extra glad eftersom jag inte kunnat träna seriöst på ett tag. Så va det då Bonanza.Hade inga större förhoppningar. FF är ju som det är men tyckte faktiskt att det övriga gick riktigt bra.Framför allt va hon med mig och GLAD. Efter träningen blev det fika i S vackra hus. Suck va underbart hon bor ! Sedan for jag hem och har sedan dess inte gjort mycket nytta förutom att laga mat.

Tjipp Tjopp  

Av lorna hanell - 10 maj 2012 20:43

varit lydig idag. Har inte använt kryckorna en ända gång! MEN faktiskt så har det gått över förväntan. Har klippt lite mera buskar och hjälpt Conny hålla i reglar.Det ska förhoppningsvis bli skapligt ordning på uteplatsen snart. Nu har jag väntat lääänge !!!Min systerson ska höra av sig om grus.(snart hoppas jag) Blir nog bra tillslut.Vi är inga personer som vill ha det exlusivt men det ska i alla fall bli bättre än lera,mattor och pressening. Vi har vissa planer och hoppas dom går att genomföra.Är ju lite en ekonomisk fråga också. Trots detta så har jag kommit på endel saker som inte behöver kosta massor och det ska bli kul att se om det blir så fint som jag tror. Funderat på varför endel skaffar sig djur och sedan inte tar hand om dom.Jag blir ledsen och skulle vilja rädda varenda en av dom. Nu är ju inte det genomförbart tyvärr, men va jag mångmiljonär och ägde en gigantisk gård skulle jag inte tveka.

Visst ja !!! Nu har jag lagt ut lite trådar om någon har myskänder. Vi pratar om det ganska ofta och vi saknar verkligen dom vi hade när vi bodde i Bottna. Min lilla "rugguggla" va SÅÅÅÅ söt och kelig. Har planerat lite vart /hur dom skulle få bo. Framtiden får utvisa. (utan Connys vetskap så har jag redan kommit på namn till 3 st)

Tjipp Tjopp

Av lorna hanell - 9 maj 2012 18:42

inte roligt just nu. Jäkla skit kryckor!! Får så ont i armar och axlar. Ja så det nedrans benet.  Igår bojkottade jag dom när jag rörde mig här hemma = inte bra.Fått igen det idag. Terrorn från Ingela fortsätter och hon vet precis hur långt jag når med kryckorna! Har varit ute på plan och kommenderat lite idag. Borde nog ha suttit skapligt still hela dagen MEN står inte ut ! Nu funderar jag på att gå ut en sväng och se vad tjejerna på plan gör.

Tjipp Tjopp

Av lorna hanell - 5 maj 2012 18:30

det !!!!! Trackaserier på hög nivå !! Pikar HELA tiden från Ingela. Hon vet precis hur hon ska få mig att tända på alla fyra. Det va apporteringskur och jag gick ut med Bonanza och en dummie. INTE lätt när man ska hoppa på kryckor! Vi körde lite och va med på fikat. Sedan tyckte väl Conny att han va tvungen att göra något.(jag blir något kinkig av att vara reducerad och inte kunna hålla igång som vanligt) Han föreslog därför en lite sväng till Söderköping och marknaden. Efter att ha gått där en stund så sa mina armmuskler upp sig. Shittt så ont !! Vi åkte till mamma och fikade istället.

Tjipp Tjopp

Av lorna hanell - 4 maj 2012 18:15

dag kan man väl säga. Åkte med ett värkande ben in till jobbet. Ganska snart kände jag att det inte skulle fungera. Dessutom va jag inte stadig på benen och det måste jag vara för att kunna göra ett bra jobb och bevara tryggheten för min brukare. Ringde vc i Sörping. Fick ett hånfullt svar ( kl 13) att dom hade minsann inga tider såhär på fredagen. Inte änns akut tider. Hon brukar inte vara trevlig men idag va hon en riktig bitch. Du får väl ringa jourcenter... Ok men då gör jag det!     Ja nu kan du inte ringa !!!!!! Dom öppnar 1630!! Hmmm ! Bara LITE irritera! Åkte till svärmor och fikade när jag slutade kl 15.Ringde vc därifrån och fick en tid 1745. Nu skulle jag alltså hitta dit   Gick faktiskt över förväntan och så kliver jag in och sätter mig. Fick bara vänta 10 minuter och så kom en jätte rar liten tjej. Det va läkaren. Hon frågade,kände och klämde.Jag skriver en remiss till röntgen säger hon och genast sa mitt inre NEJJJJJJJJJJJJJJJJJJ.Inte sjukan! Ok vänte tid till typ i morgon bitti    Ja vad gör man......... mot röntgen. fick sitta där i ca 1 timme och sedan va det bara att knalla till akuten. DÄR fick jag vänta men måste säga att det va i alla fall inte katastrofalt länge. Fick även där en ung at läkare. Hon också kände,klämde och drog. Nu hade jag inte lite ont utan VÄLDIGT ont. Då säger människan......Jag ska hämta en ortoped. Suck !!! änuu mera plågeri!!! Han kommer in och kör samma som dom andra. Ja det blir sjukskrivning på 14 dagar.   INTE riktigt vad jag väntat mig. Trodde nästan det skulle bli som vanligt när man uppsöker akuten, Sjukskriv dig en vecka och käka panodil. Men noppp !! Bakre lårmuskeln va uttänjd och inflamerad, kryckor och vila 1 vecka och sedan börja belasta.  Kan tala om att när han frågade vad jag gjort så sa jag först att jag ramlat. Men nu är ju dom väldigt nogranna om HUR det gick till så när han efter 2 ggr frågat så mumlade jag att jag slängt mig efter en lammunge. Han tittade på mig och började garva. Då upplös jag honom om att jag VET att gamla kärringar INTE ska utöva sådana gymnastiska övningar.Då garvade han igen. Något slokörat åkte jag hem.

Tjipp Tjopp

Av lorna hanell - 2 maj 2012 18:00

igång Bonanza idag. Hon va tänd till tusen!!! FF fortfarande INTE bra men i alla fall något bättre. 6 månaders vila kanske har gett det resultat jag hoppast på. Harriet då !!!!!!!!!!!! Ja idag va det läggande under gång som återigen inte funkade! Bara att träna på och se glad ut.

Idag va det även Agnetas födelsedag. GRATTIS!!! Undrar om hon har koll på hur mycket hon fyllde denhär gången    Har nämligen hänt att hon fyllt samma 2 år i rad.

Av lorna hanell - 1 maj 2012 18:00

Idag va Katlas kurs här, tur eftersom vi inte fått tillbaka bilen. Va nöjd med henne idag också. Harriet hysterisk som vanligt när jag inte tränar med henne.

Tjipp Tjopp

Ovido - Quiz & Flashcards