lorna

Alla inlägg den 5 mars 2011

Av lorna hanell - 5 mars 2011 17:19

Ja det började med jobb. När jag kom hem så va Conny INTE ok. (orsdagen hade inneburit 3 kärlkrampsanfall för honom) Han orkade absolut ingenting, hade väldigt hög puls och tungandad. Jag tyckte vi skulle ringa och kolla vad dom tyckte. Men NEÄ då. Vi väntar till måndag. I vilket fall så ringde jag sjukvårdsupplysningen när vi ätit och hon ville skicka en ambulans. Tror ni Conny ville ?? Tjejen lyckades övertala honom i alla fall. Nu spred sig paniken i mig. Har nämligen växt upp med 2 föräldrar som haft hjärtbesvär/kärlkramp. Minnet att komma hem och mamma låg jätte sjuk och jag fick springa till grannen för hjälp ligger inte så långt bort i minnet som jag trodde. C gnällde över att det va pinsamt att det va full med folk och att ambulansen skulle komma. Jag pratade med Ingela. (TACK snälla Ingela för att du alltid finns där   ) Så några av tjejerna fick flytta sina bilar. A kom och dom tog genast ett EKG på C. Det visade inget galet. Så det blev fortsatt färd till Norrköping. Jag åkte efter i bil. (Tack vare I så orsakade jag inga plåtskador på alla bilar här eftersom hon backade ute den åt mig)  Gick kanske LITE för fort till sjukan. Under tiden försökte jag nå min arbetskamrat för att tala om att jag inte skulle kunna jobba Lö. Väl inne så tog dom nytt EKG och hjärtprover. Så blev vi placerade i en korridor bland 8 andra bårar. Dom hade att göra på akuten. Efter 3 timmar kom dom och skulle ta nytt hjärtprov. Då fick vi ett rum att va i. C frågade om det skulle ta länge innan man fick svar på provet, men nej då det tog inte så lång stund.Mmmmm visst eller hur !!!! 3 timmar och 50 minuter senare kliver det in en läkare som....

Ja ärligt talat vet jag inte vad jag ska säga. Till att börja med vore det bra om dom kunde prata Svenska och för att inte tala om att FÖRSTÅ Svenska. Jag va faktiskt tvungen att gå ut för jag höll på att explodera. Han ville att C skulle berätta. Han började således med kärlkrampen.

Dr: Hur det är??

C: Kärlkramp!!

Dr: Hur det va?

C:KÄRLKRAMP!!

Dr:Vad??

C: KRAMP I KÄRLEN!!!!!!!!!

Dr: Aha Vart????

C:Bröstet

Dr:Du visa

Conny peka och läkaren säger Ahhhhaaa!!!

Det va efter det som jag gick ut.

Nåväl så konstaterades det efter 8 timmar detta:

DR: Du vara förkyld!

C:Näe!

Dr: Jo du vara förkyld, åk hem vila ta panodil.

C: Jag är INTE förkyld

Dr:Du ha virus och va förkyld!

(Hmmmm ja det brukar ju vara Virus när det inte kan hittas något annat.)

 

Vi kunde i alla fall konstatera att det inte va något fel på hjärtat och åkte hem.Trots det så ska han ta det lugnt eftersom han är väldigt tungandad och hög puls.På vägen hem plockade vi upp Tobbe & Linn som suttit och väntat hos mamma att vi skulle kunna hämta dom.( BARA väntat i 4,5 timme)

Kl 0140 kom vi i säng.

 

Lördagen då!!

Jag sov till 930 då en jobbarkompis ringde. Jag har varit som en hök på C för att han ska hålla sig lugn. Tvångströja skulle inte sitta dumt.

I morgon är det jobb för hela slanten .Har dock fixat Conny vakt ;)   Tobbe ska vara hemma.

Tjipp Tjopp

Ovido - Quiz & Flashcards