lorna

Alla inlägg under mars 2011

Av lorna hanell - 17 mars 2011 18:55

Har pratat med en av tjejerna på TP och jag är så välkommen tillbaka    Det värmer i hjärtat. För att som ni vet...............   Jag vet... Tjat!!!!!!!!!! Men mitt hjärta finns på TP. Det är tufft men jag älskar att jobba där i alla fall!

Ja i går va jag på hundkurs. B fick sitta länge och ha det tråkigt så hon höll ihop i ca 20 minuter sedan. Är glad för hon hade mera fart och måste säga att det börjar likna något. Harriet hade helt plötsligt glömt vad kommandot ligg betydde. Hon glodde bara fånigt på mig och stod så fint   . Herregud vilken utmaning det kan vara att jobba med hundar. I vilket fall så är det för det mesta kul .  Får se hur tävlings säsongen kommer att se ut. Har ju inget schema igen och det gäller att ha tur om man ska lyckas vara ledigt när det är tävling.  I morgon blir det fullt ös medvetslös. Först storhandel, massage och födelsedag kalas. Klurar på något roligt att köpa. Ser inte så positivt ut just nu, men va fanken! Jag har ju natten på mig att fundera   

Lite flera kort från Tisdagens träning

 

        

 

Tjipp Tjopp 

Av lorna hanell - 15 mars 2011 18:53

Ja eller jag har väl inte gnällt eller... Finns så många andra som ägnar sig åt självömkan så jag hoppas inte jag är sådan. Nu har i alla fall glädjen att träna återvänt. Va och tränade med B och H idag. Bonanza fick sitta i bilen och kolla hur kul jag och H hade det. Kan tala om att det fungerade  . Ja i 15 minuter va hon riktigt på G. Man får ta till alla knep man kan komma på. Så blev det Harriets tur igen och hon är som vanligt jämn i humöret när det är träning som gäller.HYSTERISK Kan inte klaga på hennes sätt att ha koll på mig i alla fall. När vi fikade satt hon som en stenstod vid min sida och tog ögonkontakt. Jag fick peta iväg henne för att hon skulle leka med dom andra   Lika många gråa hår denna hund ger mig lika många skratt får man.

 

Min hysteriska studsboll   

 

  

Molle på språng

 

 

Fina Bianca

 

   

 

Födelsedagsbarnet i tränar m Skoj

 

  

 

Tjipp Tjopp  

Av lorna hanell - 14 mars 2011 18:28

är Bonanza just nu. Varit och tränat med henne idag och det går låååååååååångsamt. Tyvärr i alla moment. men nu ska vi kämpa på för det SKA gå.Efter förra löpet blev hon ju piggare men efter detta så blev det kola igen. Hmmm undrar om hon ska hålla på så vart annat löp? Katla är halt.  Jag blir lite nojjig när det är något med hundarna men jag ska avvakta ett par dagar. Hoppas på att hon träckt sig. Ingela kollade på henne idag åt mig.

Pratat med en jobbarkompis från Träffpunkten idag   . Jag ska ringa i morgon för tydligen behövs det folk. Ja nu kan jag berätta vad jag har mått dåligt för. Har slutat mitt jobb personlig assistent. Det beror på några saker som jag inte vill ta upp här. Men nu är det gjort och jag känner mig ganska tillfreds med mitt beslut. Mina jobbarkompisar kommer jag att fortsätta ha kontakt med för det är underbara tjejer. Även arbetsgivaren är helt fantastisk. Det finns många som skulle behöva gå kurs för att lära sig hur man behandlar sin personal.

Tjipp Tjopp

 

 

Av lorna hanell - 12 mars 2011 20:44

är taget idag. Kommer kännas bra jag hunnit smälta det.Några tårar fälldes dock innan jag kom till skott. Vad har jag då pysslat med? Ja inte mycket igentligen. Va och gjorde en liten insats hos en god vän. Sedan blev det en stund att spionera på en privat träning. Det är alltid kul att lyssna och registrera   Så har vi varit på födelsedags kalas. La Belle alias "Laling" fyller 3 år i morgon men hade sitt kalas idag. Många fin paket blev det och jag tror lilla flatt flickan va nöjd.

Så hem för att göra middag. Kyckling gryta stod på menyn idag. Hade middags gäst. Neä fel ord! Ingen gäst utan ett kärt besök som vanligt. Kan alltid få goda råd och stöd där. Uppskattar den vänskapen MASSOR !!

I morgon blir det en sväng till Norrköping där vi ska hällsa på Connys släkt som är på besök från Finland.

Tjipp Tjopp

Av lorna hanell - 12 mars 2011 20:06
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av lorna hanell - 10 mars 2011 16:30

på att träna har jag blivit. Det underbara vädret har väl gjort sitt till. Onsdagens kurs gick sisodär. Det vanliga bekymmret. Linförighet/fritt följ. Bonanza va seg som en kola och gick typ 1 m bakom och en meter ut. Harriet går en halv meter före och en halv meter ut . Jag vet ju vad som gäller!!! TRÄNA!!! Och det ska vi göra.

Har varit på loppis igen och gjort nya fynd. 2 st lampor för 70 rikstaler. Som hittat!

Idag har jag trimmat en liten cocker flicka.Tess heter hon och är en Black/Tan tik i sina bästa år. Har ju dragit ner på trimmandet för jag och min nacke har skilda åsikter om hur bra det är. Nu har jag bara 3 som jag trimmar. Ja förutom mina egna alltså.

Jag kan inte låta bli att lägga in en bild på Katla igen. Hennes stil i soffan är obetalbar.

 

 

 

Tjipp Tjopp 

Av lorna hanell - 5 mars 2011 17:19

Ja det började med jobb. När jag kom hem så va Conny INTE ok. (orsdagen hade inneburit 3 kärlkrampsanfall för honom) Han orkade absolut ingenting, hade väldigt hög puls och tungandad. Jag tyckte vi skulle ringa och kolla vad dom tyckte. Men NEÄ då. Vi väntar till måndag. I vilket fall så ringde jag sjukvårdsupplysningen när vi ätit och hon ville skicka en ambulans. Tror ni Conny ville ?? Tjejen lyckades övertala honom i alla fall. Nu spred sig paniken i mig. Har nämligen växt upp med 2 föräldrar som haft hjärtbesvär/kärlkramp. Minnet att komma hem och mamma låg jätte sjuk och jag fick springa till grannen för hjälp ligger inte så långt bort i minnet som jag trodde. C gnällde över att det va pinsamt att det va full med folk och att ambulansen skulle komma. Jag pratade med Ingela. (TACK snälla Ingela för att du alltid finns där   ) Så några av tjejerna fick flytta sina bilar. A kom och dom tog genast ett EKG på C. Det visade inget galet. Så det blev fortsatt färd till Norrköping. Jag åkte efter i bil. (Tack vare I så orsakade jag inga plåtskador på alla bilar här eftersom hon backade ute den åt mig)  Gick kanske LITE för fort till sjukan. Under tiden försökte jag nå min arbetskamrat för att tala om att jag inte skulle kunna jobba Lö. Väl inne så tog dom nytt EKG och hjärtprover. Så blev vi placerade i en korridor bland 8 andra bårar. Dom hade att göra på akuten. Efter 3 timmar kom dom och skulle ta nytt hjärtprov. Då fick vi ett rum att va i. C frågade om det skulle ta länge innan man fick svar på provet, men nej då det tog inte så lång stund.Mmmmm visst eller hur !!!! 3 timmar och 50 minuter senare kliver det in en läkare som....

Ja ärligt talat vet jag inte vad jag ska säga. Till att börja med vore det bra om dom kunde prata Svenska och för att inte tala om att FÖRSTÅ Svenska. Jag va faktiskt tvungen att gå ut för jag höll på att explodera. Han ville att C skulle berätta. Han började således med kärlkrampen.

Dr: Hur det är??

C: Kärlkramp!!

Dr: Hur det va?

C:KÄRLKRAMP!!

Dr:Vad??

C: KRAMP I KÄRLEN!!!!!!!!!

Dr: Aha Vart????

C:Bröstet

Dr:Du visa

Conny peka och läkaren säger Ahhhhaaa!!!

Det va efter det som jag gick ut.

Nåväl så konstaterades det efter 8 timmar detta:

DR: Du vara förkyld!

C:Näe!

Dr: Jo du vara förkyld, åk hem vila ta panodil.

C: Jag är INTE förkyld

Dr:Du ha virus och va förkyld!

(Hmmmm ja det brukar ju vara Virus när det inte kan hittas något annat.)

 

Vi kunde i alla fall konstatera att det inte va något fel på hjärtat och åkte hem.Trots det så ska han ta det lugnt eftersom han är väldigt tungandad och hög puls.På vägen hem plockade vi upp Tobbe & Linn som suttit och väntat hos mamma att vi skulle kunna hämta dom.( BARA väntat i 4,5 timme)

Kl 0140 kom vi i säng.

 

Lördagen då!!

Jag sov till 930 då en jobbarkompis ringde. Jag har varit som en hök på C för att han ska hålla sig lugn. Tvångströja skulle inte sitta dumt.

I morgon är det jobb för hela slanten .Har dock fixat Conny vakt ;)   Tobbe ska vara hemma.

Tjipp Tjopp

Av lorna hanell - 3 mars 2011 19:48

Efter tränings lusten. Tränade med både B & H Måndags (utan större framgång) mitt största problem är att jag måste hitta glädjen i att träna. Framför allt i linföring/ ff. AP tråkigt tycker jag att det är. KONSTGT att hundarna inte går bra............. eller    . Men nu har jag gett mig fanken på att jag ska bara ha positiva tanker! Allra hellst i dom momenten. Suget efter att anmäla till tävlingar finns där inne någonstans, bara att jag ska ge mig  själv en spark i baken också   .

Idag va jag med ute när I hade privat träning. Kul att se och lära. Mina hundar fick vara statister och dom skötte sig bra.

Kan härmed tala om att Katla har hamnat i slyngel åldern. Vi har ganska mycket olika uppfattningar om hur man ska uppföra sig. Hon studsar runt som en känguru och jag försöker hålla lugnet. Andas ljupt Lorna !!!! 

Har varit och fyllt på lagret av hundfoder, vilken lyx man har som har egen foderleverantör. Nu har jag även en sele till Katla. (Cockrarnas va nämligen LITE för liten )  Har tanken på att jag ska pröva på att spåra med henne vart efter.

Nu blir det inget mera bloggande förrens nästa vecka eftersom jag ska jobba hela helgen och kommer bara vara hemma för att dyka i säng och sova en stund för att sedan på det igen.

Jag följer en hemsida slaviskt just nu !! Vill ju så gärna att det ska stå att det är valpar pågång och NEJ jag ska inte ha någon mera hund. Känner bara "grabben" i fråga som ev ska bli pappa   .

 

Lite bilder på mina hjärtan

 

 

 

 

     

 

Kolla in Katlas stil med benen. Dom är i golvet när resten av kroppen är i soffan. När hon somnar i detta läge så ramlar hon ihop i en hög på golvet och fortsätter sova. 

 

Tjipp Tjopp  

 

Ovido - Quiz & Flashcards