lorna

Alla inlägg under september 2010

Av lorna hanell - 16 september 2010 20:20

Ja äntligen har jag träffat Johan, ja han som äger assistans bolaget alltså.En supertrevlig människa som bara kändes så rätt. Vi tog en fika på 1 1/2 timme som innehöll mycket skratt. Ja som överskriften säger så heter jag Ingrid i vissa sittuationer  Kan/vill inte förklara här hur det har blivit så men jag har skrattat gått åt detta och även givit mina kamrater ett gott skratt pga det.

Idag har jag träffat brukaren och kan nu mera säga att jag har en fast tjänst som personlig assistent  . Är mycket blandade känslor just nu. Mycket nytt som ska in i huvudet men känner igen mycket från jobbet på Träffpunkten.En spännande tid framför mig! Jobba var 4e dag.(12 timmarspass) passar mig utmärkt eftersom jag även i fortsättningen kommer kunna hålla på med mina hundar och umgås med mina underbara hundvänner. Fattar ni att jag kommer få ett fsat schema!!!!! Hur underbart är det?? Kommer inte vara så givmild mot Valdemarsviks kommun längre! Man kan säga att dom har "skitit i det blå skåpet lite" Är skapligt trött på att bara duga sommarhalvåret och det finns andra orsaker också. Dom kanske borde vara mera rädda om sin personal !? Om fru fortuna fortfarande är på sitt goda humör kanske jag vart efter får ännu ett positivt besked. Vilket jag givetvis hoppas av hela mitt hjärta!

Livet är ganska härligt just nu!!!   

Tjipp Tjopp

Av lorna hanell - 14 september 2010 20:28

Upp och plockade fram trimmgrejorna. Otta och Tess är två fina cockerflickor som behövde en makeover. Otta 12 år va lättrimmad eftersom hon tidigare va maskinklippt på ryggen. Det som va problemet va att få henne att stå. Inget av hennes favoritsysselsättning kan jag tala om. Smsade på förstärkning så Sara kom in och hjälpte mig. Conny är i dessa lägen inte till minsta lilla nytta. Om jag ber honom hålla i och hunden ändå sätter sig så får jag bara till svar  Men hon VILLE ju sätta sig    Han förstår inte riktigt att det INTE är hunden som bestämmer. Tess är en liten Black and Tan tik. Jag är inte van att trimma enfärgade men det gick faktiskt bra. Så kom husse och hämtade dom och jag tror han va nöjd. Sedan satt jag igång med middagen. Dillstuvad potatis med isterband. Inte helt fel faktiskt. Skulle försöka hinna baka också, men då kom jag på att Adelia nog skulle ha med sig fika till morgondagens kurs.  Sara och jag packade istället in Jizza och Harriet i bilen och åkte till Herrborum för att leta svamp. Och svamp hittade vi    Blev en hel korg på ca 40 minuter. Harriet och Jizza njöt av att brassa runt i skogen. Harriet är duktig att försöka plocka bort pinnar och barr själv men lite assistans fick hon av mig.

Har även idag väntat på att dom skulle ringa om ny tid för anställningsintervju. Har väntat förgäves även idag tyvärr! Han sa i och försig att det blivit försenat men jag blir LITE frågande. Kunde ju i alla fall tala om att det är framflyttat igen.

Blir lite depp på att behöva vänta! Nu ska jag stoppa i mig lite panodil och hoppas att nacke,axlar och armar slutar värka.

Tjipp Tjopp

 

Av lorna hanell - 13 september 2010 20:45

Ja då va man hemma igen. Haft det härligt ! Ätit,druckit och haft det så underbart. Mamma och Berit har varit hundvakt, hundarna har med all säkerhet tagit alla tillfällen i akt att få sin vilja igenom.

När dansen på båten började så va stattionerade en trappa upp och hade stenkoll på dansgolvet. Carro och Tobbe tog alla med storm   Sååå otroligt stolt över dom! Orkestern gav dom lovord, någon personal trodde dom va anställda som fördansare för att locka upp folk på dansgolvet, vilt främmande människor kom fram till dom och gav beröm.Dom blev ombedda att komma upp och göra en "visnings" dans.  Det kom nästan en tår faktiskt    Det är så otroligt härligt att se dom dansa ! Det bara sprudlar glädje om dom.

Vill tacka Sara som  lämnade och hämtade oss vid bussen ! Tack vännen! Du är gul värd i alla lägen.   

Nu ska jag krypa till kojs alldeles strax för jag är totalt slut. I morgon kl 10 kommer det 2 trimhundar. Kan väl säga att jag är måttligt road eftersom min nacke och axlar inte är vad dom borde.

Tjipp Tjopp

Av lorna hanell - 9 september 2010 17:55

Gårdagen va som följer....

Tränade lite eftersom orken inte fanns, så fick vi besök av Cicci,John och King

  

King skulle komma och umgås lite med andra hundar. HUR söt får man vara????

Tog det lite försiktigt med att låta dom träffa varandra. En av våra åt gången fick komma ut, snart va alla ute och det gick kanon. Tyvärr så hade jag träningsvästen på mig så Bonanza och Harriet va mest intrsserade av att hålla koll på mig. Men lite lek blev det och MÅNGA nya lukter för "lill" killen.

Har du hittat något Axel??????

Bra ställe dethär ! Ligger ben utspridda på gården.    

TORSDAG

Japp! Skiten sitter stenhårt i lungorna. Men nu är jag extremt trött på det!!! Så jag ringde och sa till om att jag behövde hostmedicin idag. Nu har jag Mollipect som jag hoppas ska hjälpa. Ingela och jag åkte till Skönero för jag skulle ha deras helt underbara paprika krydda. SLUT   

Ja Ja, vi tog en fika i Vika och det va ju trevligt.

Så hem och jag fick ett ryck. Vill klippa mig!!! Typ igår ! Hade tur och fick en tid idag  . Så skulle jag hämta ut medicin. Ja det vart en följetång !! Inget recept inkommet. Ok blev att vänta, inget recept inkommet OK  VÄNTA !! INGET RECEPT INKOMMET!! Men då åkte vi upp till VC och jag gick in. VILKEN TUR !! Hon hade precis skickat det   . Kan tala om att nu hade det gått TRE timmar.

Men nu har jag tagit första supen och hoppas det ska hjälpa.

 

 Yrsa har det inte lätt när Harriet hänger sig fast i hennes öron.

  Foto time   Puttan och Harriet har börjat dela stol när hon kommer på besök. (Tilläggas är att det är bara dom 2 som får sitta så.)

 

Undrar hur sakta tiden kan gå när man väntar på något!!! Det går fruktansvärt   sakta just nu. Men hoppet är ju det sista som överger människan. Så jag hoppas och håller tummarna i några veckor till. Fick en jätte fin bild till bilen

av Malin igår. Kommer KANSKE att visa den någon dag. Hoppas i alla fall på det. Tack Malin ! Du är för go!!!

Ja jobbet har jag inte heller hört något om. Men det är väl bara att hoppas där med.

Fick säga ifrån jobb To/Fre.  INTE kul men vad gör man? Orken infinner sig inte och jag kan inte gå och snora och hosta så jag smittar dom andra.

Nej nu är det slut på självmömkandet för denna gång.

Tjipp Tjopp

Av lorna hanell - 6 september 2010 17:04

Igår hade vi födelsedag här. Conny uppnodde den aktningsvärda åldern av 48 år. Ingela och Andreas med flock kom och fikade på fm. Nu är det så för alla er som inte redan vet så har Ingela och Conny en "inbördes beundran klubb. Enligt Ingela så är jag SÅÅÅÅ elak mot stackars Conny. I present fick han mycket goda kakor. Detta som en liten protest mot att jag inte bakar tillräckligt ofta åt honom   .

  

Självklart va Puttan med   Hon är INTE bortskämd av Gudemor.

  

Det är bara hon som får sitta med såhär fint vid bordet.

 

Finns det hjärterum så finns det (knappt) stjärterum

  

 

Eller ..... det går 3 cockrar på en Flatt

  

 

Idag tog jag mig äntligen i kragen och åkte för att leta svamp. Några liter blev det och framför allt så är det SÅÅÅÅ skönt att gå i skogen och koppla av. Väl hemma så fick jag främmande av Ingela och Agneta som kom och tog en fika. 

Conny och Tobbe är i stan för att dels fixa ett nytt leg till Tobbe ( Bonanza har sett till att hans gamla såg ut som om man tagit en hålslag och gott loss på det) sedan är det dans ikväll också. Tobbe har blivit tillfrågad att ha kurs, det tycker han är kul och nu hoppas vi att det blir tillräckligt många som vill delta.Han är jätte duktig på att dansa min kille. Kan garantera att han INTE fått det från mig. Kursen kommer att hållas i Fyllingarums bygdegård.

Väntat på ett samtal idag som inte kommit  Har smsat men inte fått något svar där heller. Det känns som jag slängs mellan hopp och förtvivlan angående flera saker just nu. Dels jobbet och dels en annan sak. Jag önskar SÅ innerligt att det kommer att bli positivt i båda fallen. Ibland kan väntan vara olidlig men det är bara att beska med och hoppas vidare. Känns som det är min tur att få lite positivitet i mitt liv nu.

Nu tror jag att jag ska roa mig med att rensa svampen.

Tjipp Tjopp

Av lorna hanell - 4 september 2010 18:19

Upp i skaplig tid (ca 8) Sedan va det bara att äta frulle och sätta igång. Hur lägger man då upp dagen ? Jo man rör ihop allt på en gång. Började med att städa v rummet. Så mitt i det så kom jag på att jag skulle nog möblera om lite. Sagt och gjort. Hörnskåpet tömdes på vaser,

kaffeservis,glas och div andra saker. Så konkade jag in skåpet i v rummet och efter med alla saker. Tilläggas bör att under tiden så stod dörren öppen och hundarna hade efter ganska kort stund sett till att golvet hade fått en jämn grön färg.( Ny klippt gräs och lite fukt gjorde deras arbeta ganska lätt.) Så kom jag på att det va dax att plocka in uteväxterna. Började plantera om dom, så bordet ute va fullt med krukor och jord. Då ringer telefonen och det är min gud hund.(ja för er som inte vet så är jag gudmor åt en underbar Puttan (Witch) Hon talade om (genom matte då) att hennes pannkakor va slut och hon får pannekake anemi då! SJÄLVKLART ställer sig gudmor och steker lite pannkakor åt sin gudhund. Det va bara att tvätta av sig jorden,kliva över dammsugaren (som va strategiskt placerad mitt i köket) samt att lotsas att man inte ser allt gräs. Uppdraget slutfört och pannkakorna färdiga så tog jag mig an toaletten. Opps! det va bara att köra en maskin tvätt eftersom tvättkorgen va fylld till bristningsgränsen  Ja visst ja all jord och blommor! Men jag höll ju på inne på toa  . Ja då ringer Ingela och säger att det är dax för invigningsfika i deras nya hus. Pannkaka i högsta hugg och bort dit. Kännde LITE panik med tanke på hur det såg ut hemma. Fikat klart och hem för att göra middag. Potatismos och frukostkorv. När det va undanplockat efter maten så va det dax för att göra en kakdeg. Nörkakor. Medans degen stod svalt så tog jag snabeldraken och tog bort den värsta gräsmattan inne. Medans jag skriver dethär så står kakorna i ugnen och nästa projekt är att göra rulltårta och tårtbottnar samt en Tosca kaka. Är lite speedad just nu. Men en sak är säker!! Jag kommer somna gott ikväll  

Tjipp Tjopp

Av lorna hanell - 2 september 2010 19:06

Det blev ingen anställningsintervju idag. Det kom ett akut läkarbesök emellan men han skulle återkomma på Måndag om en ny tid.

Missade kursen idag för vi va och grattade  Connys mamma  som fyllde år. Mamma va med och på vägen hem så skulle vi handla. Helt plötsligt kommer hon och säger :Någon har tömt mitt konto !!!!!!!!!!!!!!!  VA?????????? Conny slängde tanten i bilen och bort till banken, fick ut kontoutdrag och återkom till affären. Efter att ha funderat i ca 1 timme och jag givit typ 10 förslag på vad ett visst utag va så kom hon på det!!! Det va ingen som tömt kontot!! Vilket förövrigt INTE va tomt. Tror att mamma läst för mycket om det i tidningarna  . Va i alla fall skönt att det fixade sig.

Har trimmat lite på Axel och lite på Yrsa idag. Ska fortsätta med Yrsa i morgon men Axel va det bara lite tovor som skulle bort på.

Cicci va borta och tog en fika.Kul att se henne ! 

Kom precis på en sak. Conny fyller på Söndag så det kanske vore dax att baka lite tills dess !!?? Får bli i morgon tror jag.

Tjipp Tjopp

Av lorna hanell - 1 september 2010 14:46

Natten har bestått av hosta,snörvel,hosta och nysningar. Gick upp med tanken att nu skulle jag ta mig fanken inte beröras av förkylningen mera. Kan väl säga som så att det sket sig i starten.

Gick ganska bra ett tag (medans panodilen gjorde värkan) Jag pysslade lite med tvätt och städade lite samt fixade maten. DÅ slog det till !!!! Orken tog tvär slut.Men det va bara i med mera panodil och köra på.

Fick ett roligt samtal på fm,en kille ringde och bad mig komma på anställningsintervju i morgon. Det som kändes bäst va att "brukaren" själv hade valt ut några hon ville träffa. Så nu är det bara att hålla tummarna. Min första känsla är att det skulle bli kanonbra.

Harriet är desperat, Ingela har haft kurs idag och vi va INTE på plan. Hon blir lite lätt desperat när hon fattar att det är kurs och hon inte får vara med. Hoppas kunna gå ut ett varv med henne när det är kurs i kväll.

Tobbe är iväg till stan, han är ledig och det är ju totalt livsfaligt att vara hemma en enda dag   . Som tur är så kommer jag själv ihåg hur det va i den åldern. Mamma och pappa låg ju inte högst på 10 i topp listan.

Igår åkte Pip Larsson ( Molle) hem. Han kommer snart att göra ett besök här igen. Det fungerar helt ok, det som är jobbigt är att han längtar efter sin matte HELA tiden. Tycker synd om honom.

Fick ett brev från polisen idag. Visst är man lite töntig!! Bara för att det är från polisen så blir man lite "orolig" trots att man vet att man inte gjort något. I brevet låg min pappas vigselring som upphittats vid tillslag mot en stöld härva. Men HALLÅ!!! Borde dom inte skickat det som rek åtminstonde? Nu kom den ju fram dit den skulle men ändå !!

Idag vet jag några som är glada !!! Dom får nyckeln till sitt nya hem. Lycka till med det nya huset Ingela och Andreas   !

Det va nog allt för nu.

Tjipp Tjopp

 

Ovido - Quiz & Flashcards