lorna

Alla inlägg under januari 2011

Av lorna hanell - 13 januari 2011 18:13

Funderar på varför det inte är kul att fylla år längre. Tänk när man va 19 och skulle precis fylla 20. Gud va man längtade! Ja nu innfinner sig inte den längtan utan man bävar istället. Har i alla fall klarat av födelsedagen och nu är det som tur va 1 år till nästa gång.

Min älskade gudehund kom på besök och hjälpte till att äta upp tårtan.

 

I rättvisans namn ska väl tilläggas att även hennes matte och husse samt resten av hundflocken va med. Tack Ingela/ Andreas för uppvaktningen    

Idag har jag fått flera arbetspass, samt att jag ringt lite samtal. Talat om för kommun att jag inte är tillgänglig längre   .  Jag har även tagit tag i alla papper i pärmen för 2010 och plockat ut dom för att fylla på med årets. Fy farao vad massa onödiga papper man sparar på. Nu  är det tomt och börjas fyllas på snart igen när räkningarna ska betalas.

Vi for bort till Villa Falkman på en em fika. Tycker att nu får dom flytta så man kan ta en promenad till Fam Karlsson istället.

Någon skrev på FB häromdagen att det va positiva veckan. Kan bara säga Japp   Visst är inte livet alltid kul men jag försöker hitta det positiva och nu måste jag medge att jag har flyt. För visst finns det alltid något positivt om man gräver lite i livets hörn.

Har suttit och skrivit upp tävlingsdatum. Inte planerat vart eller om jag ska tävla. Vill ha mitt schema först nämligen. En sak är i alla fall klar. Mitt mål är att starta Katla i Kanal 1an.Försöka få Lp1 med Harriet samt börja tävla Bonanza i 2an. Kommer som vanligt att gå varsamt fram. Vill inte ställa för höga krav på mina hundar och mig själv. Lider inte av prestationsångest som tur är utan vill bara ha kul med mina hundar.

Ser verkligen fram emot årets tränings/tävlings säsong. 

Tjipp Tjopp 

 

 

Av lorna hanell - 9 januari 2011 19:57

I dag har jag bakat bullar och haft det lite långtråkigt. Till min stora glädje så vann Helena Jonsson skiddkyttet    Vilken otroligt spännande tävling det blev. Ja jag är ingen sport fantast men Formel 1 och skidskytte tycker jag är kul.

På fm knackade det på dörren och det va en man som behövde ha hjälp att ta sig upp ur diket. Isgata är det på våran väg, jag ringde vägverket och dom sa att det skulle sandas inom dom närmsta timmarna. ELLER HUR!!!!!!!!!! Nu är kl 1958 och dom har inte varit än. Jag ska jobba i morgon bitti och hoppas innerligt att det är sandat då. Fick telefonsamtal från gruppledaren och jag ska jobba även Tisd fm. På Onsdag är det personalmöte. På min födelsedag men va sjutton! Första personalmötet i denna grupp   .

Eftersom jag troligen inte kommer att blogga i morgon så skriver jag detta en dag för tidigt.

Våran knasboll Junior skulle fylla 9 år i morgon.

  

 

Saknaden är stor ! Det är nu ca 6 månader sedan han lämnade oss ganska hastigt och flocken kommer nog aldrig att bli sig lika utan denna clown. Axel gör sitt bästa för att ta över rollen som knasboll. Han kommer nog aldrig upp i Juniors klass men han gör sitt bästa   

Tjipp Tjopp

 

Av lorna hanell - 8 januari 2011 20:45

Cirkulerar! Ja det är sant!! Håll i er nu!!!! Jag ska vara pedant    Jag tror jag smäller av!!!!!

Här kommer det lite bildbevis på hur det sett ut den senaste veckan, det pga att jag blivit inkallad och fått jobba.Jag vill nämligen sköta upp och nerpackning av julpyntet själv.

Inga gardiner !!!!!!       

Ja tyvärr Ingela! Du får nog ändra dig. Tror att den verkliga anledningen till denna anklagan är vetskapen av att jag blir galen. JAG ÄR INTE PEDANT !!!!!!!!!!!

Ja då fortsätter jag....

Jobbat flera pass och jag tycker det fungerar kanon. Nu har jag även fått nyckel så det känns på riktigt liksom   

Vi väntar på det stora raset, tycker det är jätte otäckt när snön är påväg ner från taket! LIVRÄDD att någon hund ska vara under när det väl kommer. Får hoppas det händer på natten.

Igår filmade jag (eller kanske ska skriva skulle ha filmat, det blev en liten miss, men om jag får tolka olika saker så är det såhär....   Grön lampa = ok       Röd lampa = Stop  Men ICKE !! Inte på Ingelas jäv.... videokamera i alla fall. Tog dock lite vanliga kort.

Sedan va det dax att åka och jobba. Ett bra pass :)

Nu har jag något på hjärtat som jag ska bespara er. Mycket fula ord fanns med i alla fall.

Näe annars är det väl bara bra, längtar efter att få schemat och att kurserna ska börja. Längtar efter mina glädjespridande kurskompisar och alla hundar. Vad vore livet utan glädjen att få umgås med hundvänner, många skratt och kommentarer. Jag är glad att jag valt detta liv   

Tjipp Tjopp

Av lorna hanell - 5 januari 2011 14:40

  

Efter alla olika turer så är jag äntligen riktigt glad och nöjd    Jag har nu jobbat som personlig assistent vid 3 tillfällen hos en helt underbar människa. Både hon och dom andra assisistenterna har samma humor som mig.(en av dom andra assistenterna sa : du verkar vara lika tokig som oss så vi tycker du passar in. Hmmm Undrar vad hon menade   ) Vid första mötet så kändes det bara SÅ bra.  Igår blev jag inringd och jobbade kväll. Själv för första gången och det gick kanon. Jag fick även besked att from den 1a Februari kommer jag få schema och vara tills vidare anställd. Tror ni jag blev glad eller !??   Kan inte riktigt fatta tror jag. Brukaren sa några ord som värmde hjärtat lite extra när jag skulle gå hem i går kväll. - Hoppas att denhär månaden går fort så vi ses snart igen  . Ja vad kan jag säga mera än att det ska bli mig ett sant nöje att tala om för Valdemarsviks kommun att jag har ett jobb och inte kommer vara hos dom längre   . Kommer sakna mina arbetskamrater och dom boende på Träffpunkten men hoppas vi kommer ha lite kontakt i alla fall. 

Vad hundarna anbelangar så är det lugnt och jag ligger i startgroparna för att börja träna seriöst igen. Träningsnerven börjar göra sig påmind och det ska bli kul att komma igång igen.  Härligt att träffa alla igen !

Tjipp Tjopp

Av lorna hanell - 2 januari 2011 13:35

Nu måste Katla ta till fotpallen för att få plats i fotöljen

           

Glad hund

  

Axel är ute i djupsnön    Kors i taket !

 

Katla gör tappra försök att komma ifatt Bonanza

 Inte lätt när det hänger en Harriet i snöret   

Flygande cocker

  

 

   

 

   

 

Finaste Katla

   

Tjipp Tjopp    

 

     


Ovido - Quiz & Flashcards